De onmisbare mobiel

‘Waarom hebben ze in Kenia wel geld voor een telefoon, maar niet voor een zorgverzekering?’

Deze vraag hebben wij het afgelopen jaar talloze keren gehoord. Het is inderdaad moeilijk te geloven dat bijna iedereen in Kenia, van arm tot rijk, een mobieltje binnen handbereik heeft. Of sterker nog, dat er wereldwijd meer mensen toegang hebben tot een telefoon dan schoon drinkwater, elektriciteit of gezondheidszorg! Maar juist het massale gebruik van zo’n simpel toestelletje maakt nu een ware revolutie mogelijk op het gebied van energie, eerlijke handel en betere zorg.


De telefoonverkoper vertelt

In korte tijd is de telefoon onmisbaar geworden in het leven van Kenianen. Niet alleen voor contact met vrienden en familie, maar zeker ook voor betalen, sparen, werk vinden en handel drijven. Bijna elk aspect van het economische leven gaat nu via de mobiel. 

Neem Thomas Manyeki. Vanuit zijn achterbak verkoopt hij telefoons aan mensen in de armere wijken van Nairobi; een handeltje waarbij zijn eigen mobiel onmisbaar is. In onderstaand filmpje legt hij uit waarom.

Geefdetoekomst.nl gebruikt cookies om op basis van jouw gedrag jou de content te bieden waar je het meest aan hebt. Daarnaast kunnen we door analyses de website optimaliseren. Hoe we dit precies doen en hoe we jouw privacy waarborgen, kun je lezen in de cookiestatement.

Nee, verbeter niet Ja, verbeter voor mij