De zorgportemonnee als life-saver

Wat een ontspannen bijkletsweek had moeten worden voor de zussen Stella en Jemina ontaardde in een strijd om leven en dood. Gelukkig had Stella gespaard in haar mobiele zorgportemonnee...

Uit het niets begon Jemina te klagen over een scherpe pijn in haar maag. Hop, een pijnstiller erin en weer door, dachten de vrouwen. Maar algauw was de pijn niet meer te harden. Jemina moest met spoed naar een arts. De meeste mensen in Kibera – de sloppenwijk in Nairobi waar Stella woont – kunnen dit niet betalen. Ook Stella verdient te weinig om een dokter handje contantje te kunnen betalen, maar had gelukkig een klein bedrag gespaard in haar mobiele zorgportemonnee. Hiermee kon ze haar zuster laten onderzoeken in een nabijgelegen kliniek. Jamina bleek een tumor te hebben die met spoed verwijderd moest worden en werd doorverwezen naar een ziekenhuis. 

Nu begon Stella hem te knijpen: er zat onvoldoende in haar zorgportemonnee. Dankzij wat cash van haar man kon ze de rekening van de kliniek betalen, maar de operatie was veel te duur. Er zat niets anders op dan haar zus mee naar huis te nemen en op de een of andere manier het geld bij elkaar te sprokkelen. Maar Jemina’s situatie verslechterde zo rap, dat hier geen tijd voor was. In een wanhopige poging haar zusters leven te leven, klopte Stella aan bij Artsen Zonder Grenzen, die gelukkig besloten de operatie van Jemina te faciliteren. 

De operatie bleek geslaagd en Jemina herstelde volledig. Stella was Artsen Zonder Grenzen oneindig dankbaar voor hun hulp, maar besefte ook hoeveel geluk ze hadden gehad en hoe belangrijk het is om direct medische hulp in te kunnen schakelen bij ongelukken of ziekte. Ze moest serieuzer sparen voor gezondheidszorg. Een gevulde zorgportemonnee kan immers levens redden; van familie en wie weet ook ooit van haarzelf. 

Zou het niet fantastisch zijn als je vrouwen als Stella kunt helpen bouwen aan een gezonde toekomst voor haar hele gezin? Vanaf nu kan dit. Al vanaf € 10 geeft je haar en haar gezin toegang tot gezondheidszorg, direct via haar mobiele zorgportemonnee.  Persoonlijk, direct en transparant. 

Vertel mij meer

Help direct een gezin aan gezondheidszorg  

Een zorgverzekering is voor ons vanzelfsprekend, maar in Kenia helaas voor velen onbetaalbaar. Vanaf € 10 betaal jij de premie van een moeder en haar kinderen!

Zo werkt het Ja, ik doe een donatie!

Geefdetoekomst.nl gebruikt cookies om op basis van jouw gedrag jou de content te bieden waar je het meest aan hebt. Daarnaast kunnen we door analyses de website optimaliseren. Hoe we dit precies doen en hoe we jouw privacy waarborgen, kun je lezen in de cookiestatement.

Nee, verbeter niet Ja, verbeter voor mij