Loice laat zien hoe een mobiele zorgportemonnee kansen biedt voor de héle gemeenschap

In Kenia zijn het vaak de moeders die met hun werk het gezin onderhouden. Door hen op de mobiele telefoon te verzekeren voor goede gezondheidszorg, vergroten we de kans dat deze vrouwen ook kunnen blíjven werken. Bij ziekte of ongeval kunnen ze immers tijdig naar een dokter en in de meeste gevallen snel weer aan de slag. 

En al deze werkende vrouwen bieden op hun beurt weer kansen voor andere ondernemende vrouwen uit de gemeenschap. Een sprekend voorbeeld zien we in Githogoro, een sloppenwijk in Nairobi die bruist van de vele activiteiten in de wederom door moeders gerunde kiosken en winkeltjes. Deze handel brengt brood op de plank, maar levert niet voor iedereen genoeg op om de kinderen onder werktijd naar school te laten gaan. Dit bracht Loice Muthoni op een idee.

Samen met andere doortastende vrouwen uit de community zette ze een dagopvang op, waar moeders hun kinderen tegen een kleine vergoeding veilig kunnen achterlaten. De inkomsten verdelen ze eerlijk onder elkaar. En de kleintjes hebben er de tijd van hun leven terwijl hun moeders bouwen aan de toekomst. 

In onderstaande video toont Loice hoe ze zingen, dansen en spelen en basisvaardigheden leren, zoals lezen en schrijven. Ook Loice zelf kan haar geluk niet op: zij kan doen waar ze gelukkig van wordt én ze helpt de werkende ouders in haar gemeenschap.

 

 

Via Geef de Toekomst kan ook jij een Keniaanse moeder helpen aan goede gezondheidszorg en heel direct en persoonlijk bijdragen aan de toekomst van deze gemeenschap.

 

Vertel mij meer

Geefdetoekomst.nl gebruikt cookies om op basis van jouw gedrag jou de content te bieden waar je het meest aan hebt. Daarnaast kunnen we door analyses de website optimaliseren. Hoe we dit precies doen en hoe we jouw privacy waarborgen, kun je lezen in de cookiestatement.

Nee, verbeter niet Ja, verbeter voor mij