Wat heeft de Keniaanse waterverkoopster Maureen aan een zorgverzekering?

Maureen woont met haar vier kinderen in Githogoro, een sloppenwijk in Nairobi. Jarenlang knoopte ze met moeite de eindjes aan elkaar; werkloosheid lag altijd op de loer. Tot ze een lucratief handeltje bedacht: water halen voor werkende buurtgenoten. Veel mensen bleken hier namelijk niet genoeg tijd voor te hebben, aangezien de waterpompen alleen open zijn tijdens kantooruren.

De dienst was simpel: klanten plaatsen hun order voordat ze naar hun werk gaan en als ze thuiskomen staat het water bij ze klaar. Een welkome service waarmee Maureen haar gezin eindelijk structureel kon onderhouden. Maar plotseling werd ze ziek. Zoals zovelen had ze geen zorgverzekering en verdiende ze te weinig om doktersbezoek uit eigen zak te betalen. In no time verloor ze al haar klanten aan andere waterverkopers.

Gelukkig kreeg ze dankzij de donateurs van de vorige HealthConnect campagnealsnog toegang tot medische zorg en kwam ze er weer bovenop. Sindsdien is Maureen verzekerd van de juiste medicijnen, waardoor ze kan blijven werken en haar kleintjes naar school kan sturen. Ze ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet! 

Wil je van Maureen zelf horen wat een zorgverzekering voor haar betekent? Kijk dan deze video: 

Via Geef de Toekomst kan ook jij een ondernemende Keniaanse moeder en haar kinderen in een paar minuten helpen aan goede gezondheidszorg. 

Vertel mij meer

Geefdetoekomst.nl gebruikt cookies om op basis van jouw gedrag jou de content te bieden waar je het meest aan hebt. Daarnaast kunnen we door analyses de website optimaliseren. Hoe we dit precies doen en hoe we jouw privacy waarborgen, kun je lezen in de cookiestatement.

Nee, verbeter niet Ja, verbeter voor mij